Cos de cumparaturi

  • Nu este nici un produs in cos.

despre-mine

IMG-20150827-580x434

Atelier Maria s-a nascut din dragoste pentru fiica mea, Maria!

Acum 3 ani, din dorinta de a avea o amintire cu amprenta manutei si piciorusului Mariei, am cumparat un pachet de pasta de lut alb, umed si usor de modelat.

Dupa ce am realizat in urma modelarii un tablou, au ramas cateva resturi  si m-am tot gandit ce sa fac cu ele….

Am modelat cateva bile si le-am pus la uscat !

Peste ceva timp, facand ordine printre lucrurile bunicii mele din casa de la tara, am gasit un sirag de margele din lut, pictate manual, pe care ea il purta cu mare drag, si am zis…asta este !…asta pot sa fac cu acele bile… bijuterii pictate manual.

Citind in liceu despre cultura dacica, mi-am amintit ca modelarea si pictarea margelelor este un mestesug vechi. Asemenea margele au fost descoperite la Ocnita, in Valcea, datand din Sec. 2 i.Hr.

 

ocnita

Si asa am inceput ! A fost o mare provocare pentru mine sa reinventez tot procesul… Prietenele mele au fost tare incantate de bijuteriile pe care le primeau cadou din partea mea cu diverse ocazii.  Ele au fost cele care m-au indemnat sa continui .

Mintea creativa din spatele atelierului este Luminita Voica.  Intr o lume a tiparelor si a productiei in serie, mi am propus realizarea unor bijuterii unicat , inspirate din motive traditionale, povesti si tot ce este in jurul nostru.

 

foto lumi